Tietosuojakäytäntö

Ketä me olemme

Verkkosivumme osoite on: http://www.pelitutkimus.fi. Verkkosivua ylläpitää Suomen pelitutkimuksen seura ry.

Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi

Kommentit

Kun vieraat jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevan tiedon, vieraan IP osoitteen ja selaimen tiedot (browser user agent string) auttamaan roskapostin tunnistamisessa.

Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu tunniste (hash) saatetaan toimittaa Gravatar-palvelulle, jotta on mahdollista tunnistaa, käytätkö Gravatar-palvelua. Gravatarin tietosuojakäytäntö on nähtävillä täällä: https://automattic.com/privacy/. Sen jälkeen, kun kommenttisi on hyväksytty, profiilikuvasi näkyy julkisesti kommenttisi yhteydessä.

Media

Jos lataat sivustolle kuvia, sinun tulisi välttää lataamasta kuvia, jotka sisältävät paikannustiedot (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata itselleen ja tarkastella sivustolle ladattujen kuvien paikannustietoja.

Yhteydenpitolomakkeet

Sivustolla käytetään lomakkeita. Niihin täyttämäsi tiedot toimitetaan Suomen pelitutkimuksen seura ry:lle. Liittymislomakkeen tiedoja käsittelevät seuran sihteeri ja rahastonhoitaja seuraan kuulumiseen liittyvissä asioissa. Liittymislomakkeen tiedot tallennetaan jäsenrekisteriin, jonka rekisteriseloste selostaa tietojen käytön ja säilyttämisen.

Keksit (Cookies)

Jos jätät sivustolle kommentteja, voit halutessasi tallentaa nimesi, sähköpostiosoitteesi ja sivuston kekseihin. Nämä helpottavat sivuston käyttöä, jotta sinun ei tarvitse täyttää tietojasi uudelleen, kun jätät uuden kommentit. Nämä keksit kestävät yhden vuoden ajan.

Jos sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, luomme väliaikaisen keksin varmistaaksemme, hyväksyykö selaimesi keksejä. Tämä keksi ei sisällä henkilötietoja ja se poistetaan, kun suljet selaimen.

Kun kirjaudut sisään, asetamme myös useita keksejä, joihin tallennamme kirjautumistietosi ja muita sivujen näyttämiseen liittyviä tietoja. Kirjautumiskeksit kestävät kaksi päivää ja sivujen näyttämiseen liittyvät keksit kestävät vuoden. Jos valitset ”Muista minut” (Remember Me), kirjautumisesi kestää kaksi viikkoa. Jos kirjaudut ulos tililtäsi, kirjautumiskeksit poistetaan.

Jos muokkaat tai julkaiset artikkelin, ylimääräinen keksi tallennetaan selaimeesi. Tämä keksi ei sisällä henkilökohtaista dataa ja se yksinkertaisesti kertoo muokkaamasi artikkelin tunnisteen. Se kestää yhden päivän.

Muilta verkkosivuilta sisällytettyä sisältöä

Artikkelit tällä sivustolla saattavat sisältää muilta verkkosivuilta sisällytettyä sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Muilta verkkosivuilta sisällytetty sisältö käyttäytyy niin kuin olisit vieraillut tuolla toisella verkkosivulla.

Nämä verkkosivut voivat kerätä sinusta tietoja, käyttää keksejä, käyttää kolmannen osapuolen seurantaa ja seurata, miten vuorovaikutat sisällytetyn sisällön kanssa, myös seuraten onko sinulla tiliä kyseiselle sivustolle ja oletko kirjautuneena sisään.

Analytiikka

Käytämme WordPressin tarjoamaa analytiikkaa seurataksemme sivuston kävijämääriä. Analytiikka tallentaa vierailut sivuston eri sivuilla, sivustolla klikatut linkit ja hakukoneet, joista sivustolle päädytty. Analytiikasta ei voida tunnistaa yksittäistä kävijää.

Kenelle jaamme tietosi

Jaamme tietosi vain, kun se on välttämätöntä sivuston ylläpitämiseksi. Sivusto sijaitsee Tampereen yliopiston palvelimilla ja Tampereen yliopiston teknisellä tuella on pääsy tietoihisi.

Kuinka kauan säilytämme tietosi

Jos jätät kommentin, kommentti ja sen metadata säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään, jotta voimme tunnistaa ja hyväksyä myöhemmät kommentit automaattisesti sen sijaan, että moderaattorin täytyisi hyväksyä ne.

Käyttäjiltä, jotka rekisteröityvät verkkosivulle, tallennamme myös profiiliin heidän täyttämänsä henkilötiedot. Kaikki käyttäjät voivat nähdä, muokata tai poistaa tietonsa milloin vain (paitsi että käyttäjänimeä ei voi vaihtaa). Sivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata näitä tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on tietoihisi

Jos sinulla on tili tällä sivustolla, tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää arkiston meillä olevista henkilökohtaisista tiedoistasi. Voit myös pyytää, että poistamme henkilökohtaiset tietosi. Tämä ei sisällä tietoja, jotka meidän täytyy säilyttää ylläpidollisista, laillisista tai turvallisuussyistä.

Minne lähetämme tietosi

Käyttäjien kommentit saatetaan tarkistaa automaattisella roskapostin tunnistuspalvelulla.

Yhteystietomme

Pelitutkimuksen seuran yhteystiedot voi tarkistaa seuran sivulta.

Lisätietoja

Miten suojelemme tietojasi

Tietosi sijaitsevat Tampereen yliopiston hallinnoimalla palvelimella, jonne on pääsy vain palvelimen ylläpitäjillä.

Mitä menettelyjä noudatamme datavuotojen sattuessa

Tiedotamme kaikkia osapuolia sattuneesta datavuodosta mahdollisimman nopeasti ja tutkimme datavuodon syyn Tampereen yliopiston ylläpitäjien kanssa, jotta se voidaan välttää jatkossa.

Mitä tietoja saamme kolmansilta osapuolilta

Emme saa tietoja kolmansilta osapuolilta.

Mitä automatisoitua päätöksentekoa tai profilointia teemme käyttäjien tiedoilla

Emme tee automatisoitua päätöksentekoa tai profilointia käyttäjien tiedoilla, lukuun ottamatta automaattista roskapostin tunnistusta.